Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΣΟΚ: Σημεία και τέρατα στις ιδιωτικές κλινικές! Γεννούν μέχρι και οι άντρες


Απίστευτο: Οι άνδρες...γεννούν στην Ελλάδα! Όλα τα σκάνδαλα που έδειξε ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές
Σημεία και τέρατα έβγαλε ο έλεγχος των ιδιωτικών εταιρειών στις ιδιωτικές κλινικές που φρόντιζαν να υπερχρεώνουν με απίστευτες υπηρεσίες τον ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην Ελλάδα του 2014 ακόμη και οι άνδρες γεννούν, τα παιδιά κάτω των 10 ετών περνούν ...εγκυμοσύνες ενώ ασθενείς μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα και να νοσηλεύονται σε δύο διαφορετικά σημεία!

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα συμπεράσματα του πορίσματος ελέγχου σε ιδιωτικές κλινικές που παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά από τέσσερις υπουργούς Υγείας νυν και πρώην.

Ο έλεγχος έδειξε ότι υπάρχουν 42 εκατ. ευρώ που αποτελούν χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών οι οποίες αμφισβητούνται ενώ από αυτά τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν ξεκάθαρα σε παραβατικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη οι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα ενώ θα υπάρξουν και ποινές, όπως διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι όπως είπε ο κ.Βορίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ανδρέα Λοβέρδο, οι έλεγχοι θα επεκταθούν τόσο στα προηγούμενα χρόνια (2012) όσο και για τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνουν και στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα ..τέρατα των νοσηλειών


Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις ακραίων χρεώσεων όπως αποκαλύφθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όσους φρόντιζαν να θησαυρίζουν σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του.

Ενδεικτικά:

-Υπήρξαν κλινικές οι οποίες με βάση τις χρεώσεις, νοσήλευαν άνδρες που εγκυμονούσαν και έκαναν και ...τοκετό!


-Υπήρξαν επίσης χρεώσεις για εγκυμοσύνες σε γυναίκες άνω των 60 ετών αλλά και σε παιδιά κάτω των 10 ετών!


-Και κάποιοι προχώρησαν ένα βήμα ...παραπάνω: υποτίθεται ότι “νοσήλευαν”  ενήλικες σε μονάδες εντατικής νεογνών.


-Ακόμη υπήρχαν αξιώσεις για πληρωμές ασθενών που τύχαινε να βρίσκονται το ίδιο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές κλινικές!

-Και επειδή η Ελλάδα είναι πάντα πιο...μπροστά υπήρχαν περιπτώσεις  γυναικών που υποβλήθηκαν σε ανδρολογικές πράξεις. Βέβαια και άνδρες κάναν γυναικολογικές πράξεις....


-Ταυτόχρονα υπήρχαν περιστατικά στα οποία χρεώνονταν ξεχωριστά υπηρεσίες οι οποίες προβλέπονταν όμως από τη γενική χρέωση και συμπεριλαμβάνονταν μέσα στο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ), γεγονός που κατά τους υπουργούς σημαίνει διπλές χρεώσεις.

Πάντως προσκεκλημένοι υπουργοί ευχαρίστησαν τον Μάκη Βορίδη για την παρουσία τους, μια κίνηση που αποδόθηκε στο γεγονός ότι ο τομέας της υγείας και η πολιτική του έχει συνέχεια.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι κατά τις δικές του προσπάθειες για μεταρρύθμιση υπήρξαν πολλοί πολέμιοι δεδομένου πως πίσω από κάθε ενέργεια κρύβονταν και πολλά συμφέροντα.

Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου