Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς ακτινοθεραπείες οι καρκινοπαθείς στο Αττικόν; Τι καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έπειτα από σχετικές αναφορές του συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, ασφαλισμένη  καρκινοπαθής που νοσεί από καρκίνο στον μαστό, και ενώ μέχρι τώρα το όνομα της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα για ακτινοθεραπεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», την ενημέρωσε η Διεύθυνση του Ακτινολογικού ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών – εδώ και ενάμιση χρόνο – το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του  Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού: «Με λίγα λόγια το νοσοκομείο αρνείται να παράσχει την απαραίτητη θεραπεία στην ασθενή (και σε πόσους άλλους άραγε;) και την πετάει εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας χωρίς να της δοθεί καμία εναλλακτική λύση, αφήνοντας την ουσιαστικά στην τύχη της.

 Εθελοντής γιατρός μας ήρθε σε επαφή με την διοίκηση του νοσοκομείου και ζήτησε εξηγήσεις, βάσει των όσων καταγγέλλει η ασθενής.  Μέχρι στιγμής κανένας από το νοσοκομείο δεν μας έχει καλέσει να μας ενημερώσει για το τι θα κάνει η ασθενής, όπως και κανένας δεν έχει ενημερώσει τον σύλλογο ΚΕΦΙ που έχει αποστείλει επιστολή στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, προσωπικά».

Και δε φαίνεται να είναι η μοναδική περίπτωση καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων Μαριάννα Λάμπρου, τον τελευταίο μήνα το παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»  δεν έχει στο φαρμακείο του τα πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα για τα παιδιά που πάσχουν από λυσοσωματικά νοσήματα, όπως η νόσος Gaucher, Fabry, MPSI & Pompe, Hunter και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι γονείς των παιδιών δεν μπορούν να βρουν τα, απαραίτητα για τη ζωή των παιδιών τους, φάρμακα στο νοσοκομείο διότι αδυνατεί να  προμηθευτεί το ίδιο τα πανάκριβα σκευάσματα εξαιτίας του χαμηλού προϋπολογισμού του.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου