Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων θέλει η τρόικα για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα!




Θυμάστε τα έργα και ημέρες του Χ. Θεοχάρη; Και ποιος να τα ξεχάσει!

Τα αλλεπάλληλα δήθεν λάθη στις εγκυκλίους κατά εντολή της Τρόικα οδήγησαν και πολύ σωστά γιατί δεν άντεχε ο κόσμος στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα και είχε αργήσει κιόλας.

Οι συνταγή φτιάχνουμε μια δήθεν λάθος εγκύκλιο και την πλασάρουμε συνεχίζεται όπως έγινε και εχθές με την καινούργια Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία ήθελε να ξεσκίσει εργαζόμενους και εταιρίες και αυτό δείχνει ότι κανένας δεν υπολογίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Επειδή αυτή η συνταγή των εγκυκλίων βολεύει την τρόικα η οποία αδιαφορεί για το τι αποτέλεσμα έχει στις ελληνικές οικογένειες και στους επαγγελματίες αυτή η ασυδοσία και η φορολαίλαπα, αλλά την νοιάζει η τσέπη των δανειστών αποφάσισε να απαιτήσει από την κυβέρνηση την καθολική ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον περίπτωση πολιτικής παρέμβασης αντίστοιχης με αυτής που οδήγησε στην παραίτηση του Χ. Θεοχάρη τον προηγούμενο Ιούνιο.

Δηλαδή με λίγα λόγια να λειτουργεί σε πλήρη ασυδοσία και ανομία με την ευχή της τρόικα και κάτω από τις εντολές της η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr :

"ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα οχυρώσουν την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και θα διασφαλίσουν ότι θα απολαμβάνει ενός καθεστώτος αντίστοιχου με αυτό που απολαμβάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι επικεφαλής της τρόικας, Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) επανέφεραν χθες στις διαπραγματεύσεις το ζήτημα της καθολικής ανεξαρτητοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ζητώντας να υπάρξει άμεσα σχετική πρόνοια. Μάλιστα, στην πρωτοβουλία αυτή φέρεται να έχουν την καθολική στήριξη του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 8μηνο με την πίεση της τρόικας έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές στη φορολογική διοίκηση:

-Καταρτίστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο κάνει βήματα προς την περαιτέρω αυτονομία της.

-Θεσπίστηκε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης και προαγωγής των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

-Αποκρυσταλλώθηκαν και περιγράφηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες και οι στόχοι των γενικών διευθυντών και των διευθυντών της ΓΓΔΕ.

-Τουλάχιστον 1.600 από τις περίπου 2.100 νέες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών για το 2014 θα τοποθετηθούν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

-Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 197 ελεγκτών και διασφαλίσθηκε η βασική εκπαίδευση 2.000 νέων πιστοποιημένων ελεγκτών

-Προγραμματίσθηκαν οι εξωτερικές προσλήψεις 300 ελεγκτών, εξωτερικές προσλήψεις 500 υπαλλήλων και πρόσθετο προσωπικό έως τον Ιούνιο 2015.

-Όλες οι λειτουργίες της φορολογικής διοίκησης ενοποιήθηκαν εντός της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης."

Η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων μόνο περαιτέρω έγκλημα κατά του ελληνικού λαού μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί εάν γίνει αυτό θα ακολουθήσει πάρτι υπέρ των δανειστών με κατά εξακολούθηση αντισυνταγματικούς και παράλογους φόρους χωρίς φρένο.

NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου