Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Παρά του βομβαρδισμούς της συμμαχίας οι Τζιχαντιστές προελαύνουν



Μπορεί οι αμερικάνοι με τους συμμάχους τους να βομβαρδίζουν και να πλασάρουν video με τους στόχους τους αλλά όπως φαίνεται οι στόχοι τους είναι χωρίς νόημα αφού προς την κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία προελαύνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ωθώντας τους κούρδους μαχητές να αποσυρθούν από την περιοχή του μετώπου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπάρχουν πραγματικοί φόβοι ότι οι Ισλαμιστές μπορεί να φθάσουν πολύ σύντομα στο Κομπανί, πόλη στα σύνορα με την Τουρκία, στην οποία παραμένουν χιλιάδες κούρδοι πολίτες.

Η προέλαση των τζιχαντιστών σημειώθηκε παρά τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους εναντίον θέσεων του Ισλαμικού κράτους στην περιοχή αυτή όπου διεξάγονται για να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχανιστών στο Κομπανί, το οποίο με πείσμα υπερασπίζονται οι κουρδικές δυνάμεις επί δύο εβδομάδες.

Οι μάχες των τελευταίων 24 ωρών είναι οι σφοδρότερες από την έναρξη της επιχείρησης των Ισλαμιστών στις 16 Σεπτεμβρίου για να καταλάβουν την πόλη, πρόσθεσε ο Αμπντελ Ραχμάν. Είναι αμφίβολο αν οι κούρδοι μαχητές μπορέσουν να προβάλουν αντίσταση, καθώς οι Τζιαχαντιστές χρησιμοποιούν άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα στην έφοδο αυτή.
Οι κούρδοι μαχητές που είναι λιγότεροι σε αριθμό δυνάμεων και κατώτεροι σε εξοπλισμό, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη γραμμή του μετώπου δυτικά του Κομπάνι ώστε να μπορέσουν να προασπίσουν την ίδια την πόλη.

Οι κούρδοι μαχητές ετοιμάζονται για μάχες μέσα στο Κομπανί αν οι τζιχανιστές καταφέρουν να σπάσουν τις γραμμές του μετώπου. Ο κούρδος τοπικός ηγέτης Ανουάρ Μόσλεμ παραδέχτηκε ότι η ισορροπία δυνάμεων γέρνει υπέρ των καλά οπλισμένων τζιχαντιστών οι οποίοι βρίσκονται ήδη περί τα τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Κομπάνι και αναρωτιέται ποιους βομβαρδίζουν οι σύμμαχοι.
 Αν σπάσουν αυτό το οχυρό, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη συνεχόμενη λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη μάχη αυτή εκατοντάδες κούρδοι μαχητές έρχονται αντιμέτωποι με χιλιάδες τζιχαντιστές οι οποίοι όπως φαίνεται δεν έχουν βοήθεια από πουθενά.

Η επίθεση για την κατάκτηση του Κομπάνι  δημιούργησε 160.000 μετανάστες που εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη για να σωθούν και έχουν διασχίσει τα σύνορα για να καταφύγουν στην Τουρκία.
Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περί τα 70 χωριά που βρίσκονται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Κομπάνι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου