Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Βόμβες Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ξέρει τίποτα για ακύρωση της συμφωνίας στήριξης που έχει συνάψει με την Ελλάδα - Καλύτερα να μην βγείτε ακόμα στις αγορές


- Ο Πωλ Τόμσεν δυο ημέρες πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευσης Ελλάδας - ΔΝΤ χαμηλώνει τον πήχυ
- Μίλησε κι εκείνος όπως και η Λαγκάρντ για προληπτική στήριξη της Ελλάδας με ένα νέο πρόγραμμα
- Χαρακτήρισε επισφαλή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αλλά ο γνώριμος πλέον σε όλους μας Πωλ Τόμσεν προκάλεσε σεισμό με αυτά που είπε.

Ως επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη, ο πρώην τροικανός αλλά κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, είπε δυο ημέρες πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ ότι δεν έχει ενημερωθεί για ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας στήριξης που έχει συνάψει με την Ελλάδα.

Επανέλαβε επίσης όλα όσα είπε και η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δηλαδή, η διατήρηση ενός «προληπτικού προγράμματος» στήριξης από την Ελλάδα θα ήταν «χρήσιμη».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τόμσεν έκανε και συστάσεις λέγοντας ότι το ύψος των σπρεντ για τα ελληνικά ομόλογα δείχνει ότι η πρόσβαση στις αγορές χρέους είναι επισφαλής και ευαίσθητη, παρά τη «βελτίωση στην πρόσβαση που έχει παρατηρηθεί κατά το 2014».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 χωρίς τη δανειακή βοήθεια του ΔΝΤ ή των ευρωπαίων εταίρων.

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου