Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Βρετανία: Εξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία


Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια αστυνομικών εφόδων και στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που συνδέεται με τον εμφύλιο στη Συρία, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τους υπόπτους στο Λονδίνο, στο Πόρτσμουθ, στη νοτιοανατολική ακτή της Αγγλίας, και στο Φάρνμποροου, δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 23 έως 57 ετών: δύο άνδρες 23 και 26 ετών, δύο γυναίκες 23 και 29, ένας 57χρονος και μία 48χρονη.
"Οι αρχές θα ήθελαν να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι η σημερινή δραστηριότητα της αστυνομίας συνδέεται με συγκρούσεις στο εξωτερικό και όχι με μία άμεση απειλή εναντίον των τοπικών κοινοτήτων ή οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψήφισε η βρετανική κυβέρνηση το 2000, οι ύποπτοι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται και να προφυλακίζονται χωρίς να τους απαγγέλλονται επισήμως κατηγορίες.
Χθες Δευτέρα, τρεις άνδρες, ηλικίας 21,24 και 25 ετών, συνελήφθησαν στο κεντρικό Λονδίνο ως ύποπτοι για προμήθεια (σχετικού υλικού), προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.
Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που γνωρίζει την υπόθεση, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να απέτρεψε επίθεση με στόχους στη Βρετανία, η οποία βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού.
Τρεις από τους υπόπτους εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία, αλλά δύο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις στο βορειοδυτικό Λονδίνο.
Τον Αύγουστο, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο της διεθνούς τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εθεωρείτο εξαιρετικά πιθανή μία επίθεση. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που προωθούνται στο Ιράκ και στη Συρία συνιστούν επίσης έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου