Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Εκλογικός «πυρετός» στη Συγγρού-Ψάχνουν στελέχη να βγάλουν μπροστά…


Αν και ο Σαμαράς «διέταξε» να ξεκινήσουν περιοδείες στην επαρχία προκειμένου να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο, κανείς εκ των κορυφαίων δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος
Στη ΝΔ έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικό κλίμα. Χθες μάλιστα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν «πορεία προς το λαό». Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο και μετά από εντολή του Σαμαρά στον Παπαμιμίκο. Διότι πρακτικά κανείς εκ των κορυφαίων της ΝΔ δεν επιθυμεί να αναλάβει στις πλάτες του το δύσκολο έργο της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου.
Επί τέσσερις ώρες συνεδρίαζε χθες το βράδυ η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές.
Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό το Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, δεν έδωσε το "παρών" ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όμως έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις ώστε η Λεωφόρος Συγγρού να είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
Με όχημα τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της, η Νέα Δημοκρατία προγραμματίζει δράσεις σε 51 πόλεις της χώρας, με προφανή στόχο να συσπειρώσει τη γαλάζια βάση, που σήμερα παραμένει μουδιασμένη.
Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία», παρ' όλα αυτά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έσπευσε να προλάβει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως οφείλει το κόμμα να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες και πάνω σ' αυτή τη λογική θα κινηθούν και οι εκδηλώσεις.
«Πιστεύουμε βαθιά στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών και δεν τους αντιλαμβανόμαστε ως εκλογικούς μηχανισμούς» είπε ο Γραμματέας της ΝΔ προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρχει καθημερινή και αμφίδρομη επικοινωνία της ΝΔ με την κοινωνία.
Το πρόβλημα με τη Συγγρού είναι ότι δεν βρίσκει κορυφαία στελέχη που να στηρίξουν το εγχείρημα. Κανείς – πλην του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – δεν φαίνεται διατεθειμένος να «κατέβει» και να ζυμωθεί με τη βάση.
Η οργή του κόσμου για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα όσα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές του κόμματος λειτουργούν αποτρεπτικά στην επαφή με την εκλογική δεξαμενή του κόμματος… Άλλωστε κανείς εκ των προβεβλημένων και δημοφιλών στελεχών της ΝΔ δεν θέλει να χρεωθεί την άκρως μνημονιακή υποταγή της ΝΔ.
Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να κάνει την αρχή στην Πάτρα την προσεχή Τετάρτη. Στην ίδια λογική έχει ζητηθεί από όλα τα κορυφαία στελέχη να βρεθούν πριν τα Χριστούγεννα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μάλιστα, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ανακοινώθηκε πως θα λειτουργήσουν ομάδες παραγωγής πολιτικής, οι οποίες συνήθως λειτουργούν όταν το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο από την ηγεσία της ΝΔ να ενεργοποιηθούν προκειμένου να ενισχύσουν τον πολιτικό λόγο του κόμματος.

Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου