Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δεν είχαμε ιδέα ότι θα προέκυπτε «ροκ-σταρ» Πάπας, λένε οι καρδινάλιοι



Δεν το περιμέναμε πως θα μας προέκυπτε ένας Πάπας-ροκ σταρ, όταν εκλέγαμε τον Πάπα Φραγκίσκο ενάμιση χρόνο πριν, φέρεται να δηλώνουν οι καρδινάλιοι του Βατικανού! Την εκτίμηση έκαναν δύο καρδινάλιοι του Βατικανού, ο Τζορτζ Πελ από την Αυστραλία και ο Τίμοθι Ντόλαν από τις ΗΠΑ, μιλώντας σε ανοιχτό φόρουμ στη Ρώμη.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως λεγόταν τότε ο Πάπας, έμοιαζε ένας ντροπαλός και συγκρετημένος καρδινάλιος στο κονκλάβιο που τελικά τον εξέλεξε: «Τον θεωρούσα έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, που δρα πίσω από τα φώτα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ ότι επρόκειτο για τον άντρα εκείνο που θα προκαλούσε τέτοιο ηλεκτρισμό στα πλήθη, όπως τελικά απεδήχθη» δήλωσε ο Καρδινάλιος Ντόλαν. «Πιστεύαμε ότι εκλέξαμε έναν "καλό μάνατζερ"», συνεχίζει «και δεν είχαμε ιδέα πως τελικά θα παίρναμε έναν "ροκ σταρ"».
Ο Καρδινάλιος Ντόλαν, που ζει στη Νέα Υόρκη, μάλιστα εξηγεί πως ακόμα και τα golden boys του Μανχάταν, ζηλεύουν την επιτυχία του Πάπα στον τομέα των δημοσίων σχέσεων: «Έρχονται και με ρωτάνε, μα ποιος κάνει τις δημόσιες σχέσεις αυτού του τύπου, ποιος είναι ο διοργανωτής του, και απολαμβάνω τις εκφράσεις τους όταν τους λέω "απολύτως κανείς, είναι απλώς ο ίδιος, με την αίσθηση της απλότητας και της ειλικρίνειας που έχει"»!
«Κανείς δεν του είπε να πάει να πληρώσει το λογαριασμό του ξενοδοχείου που έμενε στη Ρώμη, την επόμενη μέρα της εκλογής του ως Πάπας. Κανείς δεν του είπε να κουβαλήσει μόνος του τις βαλίτσες του ή να φέρει μαζί του τον παλιό του χαρτοφύλακα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου