Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σιέρα Λεόνε: Επί μία εβδομάδα τα πτώματα των νεκρών από Έμπολα στους δρόμους!


Στη Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε, επί μία εβδομάδα τα πτώματα των νεκρών από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα, είτε κείτονταν στις άκρες των δρόμων σκεπασμένα με φύλλα, είτε οι συγγενείς τους τα κρατούσαν στο σπίτι, μη ξέροντας τι να τα κάνουν!
Ο λόγος της απαράδεκτης έκθεσης των πτωμάτων σε κοινή θέα, είναι η απεργία των εργαζομένων που μαζεύουν τους νεκρούς του Έμπολα από τους δρόμους, εξαιτίας στην καθυστέρηση της πληρωμής τους από την κυβέρνηση επί μία εβδομάδα. Πρόκειται για 600 άτομα που χωρίζονται σε ομάδες των 12 ατόμων και είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να «καθαρίζουν» τους δρόμους της πρωτεύουσας Freetown, από τα νεκρά θύματα του Έμπολα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται με εκατό δολάρια την εβδομάδα. Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Σιέρα Λεόνε, Madina Rahman, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ότι τα χρήματα των εργαζομένων είχαν κατατεθεί από την κυβέρνηση στην τράπεζα έγκαιρα, αλλά από κάποιο λάθος, που η ίδια δεν γνωρίζει, οι εργαζόμενοι δεν τα έλαβαν. Η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα διερευνήσει τους λόγους που η τράπεζα καθυστέρησε να καταβάλει τα χρήματα στους εργαζόμενους.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν σήμερα ότι το πρόβλημα λύθηκε και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους.
Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις αυτή την εβδομάδα για ένα κοντέινερ γεμάτο ιατρικό εξοπλισμό και στρώματα, που βρίσκεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας εδώ και ένα μήνα και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να παραλάβει το περιεχόμενό του!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 600 άτομα από Έμπολα, αφότου η ασθένεια έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Μάρτιο, ενώ στη χώρα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα 2.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου