Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ολιγωρία στη στήριξη για μικρο-ομολογιούχους καταγγέλλει η Μπακογιάννη


Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή, σημειώνοντας πως δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δεν έχει προκριθεί καμία από τις προτάσεις για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι.
Αποκατάσταση των αδικιών προς τους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το PSI ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνησης για καθυστέρηση.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί εμμέσως την κυβέρνηση για ολιγωρία στην αποκατάσταση περίπου 15.000 μικρο-ομολογιούχων που με την απόφαση για το PSI, το 2012, και την υποχρεωτική εφαρμογή του, βρέθηκαν ζημιωμένοι, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος του αρχικού κεφαλαίου που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

«Από τότε πέρασαν 2 χρόνια και κατά καιρούς οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, έγιναν δέκτες διάφορων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, όλες όμως οι προτάσεις παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους τους χωρίς να προκριθεί κάποια» τονίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι «το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις δεδομένου ότι πρόσφατα δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών δικαιώνουν ευρωπαίους πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και λόγω PSI, υπέστησαν ανάλογες απώλειες».

Κατόπιν αυτών, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «είναι δεδομένο, ότι η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας». Καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει «αν υπάρχει σχέδιο και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση τους», αλλά και «ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου