Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Βρήκε νεφρό από πρώην κατάδικο μέσω αγγελίας σε εφημερίδα!


Μια γυναίκα από τη Βρετανία, η 34χρονη Sally Anne Grainger χρειαζόταν άμεσα να κάνει μεταμόσχευση νεφρού και έκανε έκκληση σε τοπική εφημερίδα στο Μπέρμιγχαμ, όπου κατοικεί, για να βρεθεί δότης.
Η 34 γυναίκα είναι μητέρα δύο κοριτσιών 14 και 10 ετών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας επειδή πάσχει από κυστική ίνωση. Η γυναίκα το 2009 υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνευμόνων, αλλά μετά την νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, η μεταμόσχευση νεφρού ήταν μια επέμβαση απαραίτητη για την επιβίωση της γυναίκας.
Στην παράκληση της νεαρής μητέρας για εύρεση δότη νεφρού ανταποκρίθηκε ο 33χρονος Βρετανός Wesley Joyce, πρώην κατάδικος για επίθεση, ο οποίος ήταν φυλακισμένος από το 2004 για τέσσερα χρόνια. Ο άντρας ήταν ο μόνος ιστοσυμβατός δότης ανάμεσα στα δέκα άτομα, που απάντησαν στο απελπισμένο αίτημα της 34χρονης γυναίκας.
Η μεταμόσχευση νεφρού έγινε στην Sally Anne την περασμένη Παρασκευή και τώρα η γυναίκα αναρρώνει στο νοσοκομείο Queen Elizabeth Hospital, ενώ δηλώνει ευτυχισμένη που τώρα πια θα μπορεί να κάνει και πάλι πράγματα που οι υπόλοιποι άνθρωποι τα θεωρούν δεδομένα!
Η 34χρονη γυναίκα έχει γίνει φίλη με τον 33χρονο άντρα που της δώρισε το νεφρό του και ο ίδιος δήλωσε στον βρετανικό Τύπο, ότι έδωσε το νεφρό του στην γυναίκα ως μια πράξη που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στη ζωή του για μια νέα αρχή, μετά το «ένοχο» παρελθόν του και πιστεύει ότι το να «σώζεις τη ζωή κάποιου είναι μια καλή αρχή».
Η Sally Anne Grainger ευχαρίστησε δημόσια τον άντρα που της έκανε το «δώρο ζωής» μέσω του BBC και τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί δότης νεφρού έκανε υποχρεωτικά αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και αισθανόταν ότι «με δυσκολία υπήρχε στη ζωή»...

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου