Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Παράταση διακοπών στην Κέρκυρα - Η οδύσσεια 40 τουριστών ελέω... Ryanair



Δύο ακυρώσεις πτήσεων από την Ryanair λόγω καταιγίδων, είχαν ως αποτέλεσμα 40 Βρετανοί τουρίστες να μείνουν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για τρεις ολόκληρες ημέρες!
Σαράντα Βρετανοί τουρίστες "εγκλωβίστηκαν" στην Κέρκυρα, όταν η Ryanair ακύρωσε πτήσεις επιστροφής λόγω κακοκαιρίας, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να περιμένουν για 72 ώρες για να μάθουν αν και πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
"Οι άλλες εταιρείες εκτελούν δρομολόγια κανονικά", καταγγέλουν οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες
Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν πως οι αρμόδιοι τους είπαν πως ίσως χρειαστεί να παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ επίσης καταγγέλουν πως άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι easyJet και Thomas Cook προγραμμάτισαν κανονικά πτήσεις από την Κέρκυρα παρά την κακοκαιρία.
Η Ryanair ανακοίνωσε πως η επόμενη προγραμματισμένη πτήση είναι για την ερχόμενη Κυριακή, που σημαίνει πως η οδύσεια των επιβατών θα κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα!
Καρδιοπαθής ξέμεινε από χάπια!
Ένας από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, ο 57χρονος Lee Andrews, δήλωσε πως η 52χρονη σύζυγός του, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε πάθει καρδιακή προσβολή, ξέμεινε από την φαρμακευτική αγωγή της και τόνισε πως "είναι αξιολύπητο και αηδιαστικό. Ήταν το πρώτο μου ταξίδι με τη Ryanair και ήταν φρικτό. Θα πετούσα για το Μάντσεστερ την Κυριακή και "κολλήσαμε" στο αεροδρόμιο για τρεις ημέρες, ενώ κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι συνέβαινε".
Έχασαν τις δουλειές τους!
Οι καταγγελίες είναι αμέτρητες, με κάποιους να υποστηρίζουν πως απολύθηκαν εξαιτίας της καθυστέρησης, ενώ μία άλλη επιβάτιδα, ονόματι Claire, δήλωσε στη Mirror: "Υπάρχουν άλλα αεροπλάνα που έρχονται και φεύγουν από το αεροδρόμιο όλη την ώρα από την easyjet και την Thomas Cook. Ο καιρός ήταν φανταστικός κατά διαστήματα, ο ουρανός είναι μπλε αυτή τη στιγμή!"
Απολογίες και... υποσχέσεις από την εταιρεία
Ένας εκπρόσωπος της Ryanair απολογήθηκε, λέγοντας πως "εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην Κέρκυρα, η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο πτήσεις την Κυριακή. Στους επιβάτες που επηρεάστηκαν θα προσφερθεί διαμονή σε ξενοδοχείο και νέα εισιτήρια, με βάση τη νομοθεσία EU261. Εξετάζουμε την πιθανότητα προγραμματισμού επιπλέον πτήσεων και θα ενημερώσουμε τους επιβάτες όταν αυτό επιβεβαιωθεί, ενώ εν τω μεταξύ μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν εισιτήρια για άλλες πτήσεις της Ryanair. Απολογούμαστε ειλικρινά στους επιβάτες και εργαζόμαστε για να επαναπρογραμματίσουμε πτήσεις το συντομότερο δυνατόν".

Πηγή: dailymail.co.uk


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου