Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ: «Πάγωσε» 300 συντάξεις εκπαιδευτικών για να μην χαθούν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία



Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, «παγώνουν» οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που έγιναν μετά τις 31 Αυγούστου, με στόχο να εξοικονομήσει προσωπικό για τα εναπομείναντα κενά στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας, που δεν διαθέτει πλέον σχεδόν καθόλου πιστώσεις για να καλύψει όσα κενά απέμειναν, καθώς υπάρχουν 500 κατά το υπουργείο και πάνω από 1.000 κατά τους εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιεί όποια μέσα διαθέτει…
«Δημιουργούμενα επιπλέον κενά δεν μπορώ να καλύψω και άρα μόνο για περιπτώσεις ασθένειας βαρύτατης που προέκυψε τώρα, π.χ. ένα ατύχημα αυτοκινητικό, κάτι άλλο. Όλα τα άλλα δεν θα τα υπογράψω. Να είχαν κάνει οι άνθρωποι το αίτημά τους πριν από τις 31 Αυγούστου. Θα ψάξω σε αυτές ασθένεια που προέκυψε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά και εάν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς δεν θα είμαστε ανάλγητοι και άδικοι, αλλά για τις υπόλοιπες δεν θα υπογράψω» τόνισε ο Λοβέρδος.

Το πρώτο είναι το πάγωμα, μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, περίπου 300 αιτήσεων συνταξιοδότησης που κατέθεσαν οψίμως εκπαιδευτικοί, με εξαίρεση όσες προβάλλουν σοβαρούς λόγους υγείας. Όπως εξήγησε ο ίδιος στον Βήμα 99,5 οι εκπαιδευτικοί είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων που για να φύγουν για σύνταξη πρέπει να το κάνουν μέσα σε προκαθορισμένα όρια.

Εκτός από το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων, ο υπουργός Παιδείας αναζητά άλλους 200-300 εκπαιδευτικούς από ανακλήσεις αποσπάσεων σε 192 φορείς πανεπιστήμια, ΤΕΙ, βιβλιοθήκες κ.α.

 Αντέδρασαν οι εκπαιδευτικοί

«Ο νόμος επιτρέπει παραιτήσεις στη διάρκεια του διδακτικού έτους για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ερμηνεύει επιλεκτικά τον νόμο» τόνισε ο συνδικαλιστής Νεκτ. Κορδής, καθώς η αντίδραση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση.


Πηγή :news.makedonias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου