Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου



Σήμερα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά!
Σήμερα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 με τάση ενίσχυσης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι, ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17  έως 23  βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Όσον αφορά στην θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά από βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή.

Δευτέρα

Αστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς.

Τρίτη 

Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη, ενώ η θερμοκασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.


Πηγή : meteo


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου