Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Για να δούμε τι θα δούμε : Κενό στο πόθεν έσχες για 26! Την άλλη εβδομάδα αποφασίζει η Βουλή


Στα χέρια της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής η έρευνα των ορκωτών λογιστών επί της περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν πολιτικά αξιώματα την περίοδο 1974 – 2012. Είκοσι έξι πρόσωπα παρουσίασαν μικρές αποκλίσεις και 2 εξ αυτών πιο σημαντικές. Την ερχόμενη βδομάδα αποφασίζει η Επιτροπή πως θα χειριστεί αυτές τις υποθέσεις.Είκοσι έξι περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής που ολοκλήρωσαν τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν σημαντικά δημόσια αξιώματα την μετά την μεταπολίτευση, και συγκεκριμένα από το 1974 έως σήμερα.
Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκαν περίπου 500 πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή.
Την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να μελετήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει αν θα παραπέμψει όλες τις υποθέσεις για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο ή μόνο τις 2 που παρουσιάζουν σημαντικότερες αποκλίσεις.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Καλαντζή τα εν λόγω πρόσωπα δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά στο απώτερο παρελθόν.

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου