Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Το 180 είναι 180, είτε κάποιοι είναι φυλακή είτε όχι»


Μανιτάκης: Το Σύνταγμα μιλάει ρητά για το σύνολο του όλου αριθμού των βουλευτών

Την δική του ερμηνεία για το αν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με λιγότερους από 180 βουλευτές, έδωσε σήμερα ο πανεπιστημιακός Αντώνης Μανιτάκης.

«Όχι. Είμαι κατηγορηματικός. Αυτό ανέκυψε κάποια στιγμή, αλλά το απέσυραν αμέσως όσοι το σκέφτηκαν. Η διάταξη στο Σύνταγμα, στο άρθρο 32, είναι ρητή και λέει για το σύνολο του όλου αριθμού των βουλευτών, που σημαίνει ότι τα 3/5, δηλαδή οι 180, υπολογίζονται επί των 300. Άρα, το 180 είναι 180. Είτε κάποιοι είναι φυλακή είτε όχι», τόνισε μιλώντας στο «Βήμα Fm» o κ. Μανιτάκης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και την παραπομπή τους σε δίκη, σημείωσε: «Για τους υποψηφίους βουλευτές, μπορούν να είναι υποψήφιοι ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως. Χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα ή το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι μόνον όταν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα και αυτό θα συμβεί μόνον όταν θα καταδικαστούν τελεσίδικα. Επομένως, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι τη λήξη της θητείας τους και μπορεί να είναι υποψήφιοι χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Αν ο λαός τους εκλέξει, με γεια του και χαρά του».

Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου