Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζει ο Σαμαράς να κυβερνά με τους 10 δικούς του! Γιατί οι άλλοι είναι Νέα Δημοκρατία.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Το έκανε και αυτό ο Σαμαράς τοποθέτησε τον Μάκη Βορίδη σε θέση πρωθυπουργεύοντος στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Γιατί το έκανε αυτό; Λόγω της απουσίας του στο Μιλάνο και όπως αναφέρουν στα πηγαδάκια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος γιατί με αυτό τον τρόπο δείχνει και πάλι την αποστροφή του στην γνήσια Νέα Δημοκρατία και στα στελέχη της.

Η ενέργεια του αυτή προκαλεί ήδη εύλογα ερωτηματικά  και έντονο εκνευρισμό σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που βλέπουν ξαφνικά και από το πουθενά τον υπουργό υγείας να επιλέγεται ως πρωθυπουργός σε μια τέτοια φύσης δύσκολη συζήτηση στην Βουλή.

Ιεραρχία σε αυτό το κόμμα του Σαμαρά δεν υπάρχει πάλι αποφασίζουμε και διατάσσουμε ο μονάρχης; Γιατί αυτό ακούγεται έντονα την τελευταία ώρα και οι αντιδράσεις είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Μέχρι σήμερα όλοι ήξεραν τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα ότι προηγούνταν άλλοι 8 συνάδελφοι του Υπουργοί ιεραρχικά και βλέποντας τον Σαμαρά να αγνοεί και πάλι τους θεσμούς αναρωτιούνται ποιο θα είναι το μέλλον αυτής της άμοιρης παράταξης.

Το θέμα δεν είναι ο Βορίδης σαν προσωπικότητα και σαν πολιτικός γιατί είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός ρήτορας, το θέμα είναι θεσμικό καθαρά και με τις αποφάσεις τους οι σύμβουλοι του Σαμαρά φαίνεται να υπονομεύουν τον πρωθυπουργό εκτός και εάν δεν είναι οι σύμβουλοι και είναι ο ίδιος ο Σαμαράς που προτείνει και αποφασίζει.

Όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ και είναι και η μόνη από την Ν.Δ. που έχει εκφραστεί ανοικτά μέχρι στιγμής : νομίζω πως εδώ έκαναν λάθος οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά»
Δεν έκανε κριτική όμως στο πρόσωπο του κ. Βορίδη αλλά στο θεσμικό κομμάτι της επιλογής του πρωθυπουργού να απουσιάζει από την έναρξη της συζήτησης, κάτι που παραβιάζει το εθιμικό δίκαιο της Βουλής και όχι κάποια διάταξη του κανονισμού και προσέθεσε πως καλύτερα θα ήταν η συζήτηση να έχει ξεκινήσει Παρασκευή και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Είναι πολύ οι βουλευτές της Ν.Δ. που δεν εκφράζονται ανοικτά αλλά στα πηγαδάκια της βουλής έχουν την ίδια άποψη όπως η κυρία Μπακογιάννη και υπάρχουν και άλλοι που ούτε καν σχολιάζουν και είναι οι πιο επικίνδυνοι.

Πάντως η απουσία Σαμαρά σε μια τέτοια σοβαρή συζήτηση δεν δείχνει ότι αντιμετωπίζει το θέμα ψήφο εμπιστοσύνης με την ανάλογη σοβαρότητα αλλιώς θα μετέθετε την ημέρα συζήτησης για να είναι παρών .

'Oπως και να έχει η επιλογή Βορίδη από τον Σαμαρά δημιουργεί και άλλα προβλήματα στο κυβερνών κόμμα και αυτό είναι σε βάρος του Σαμαρά και της χώρας και αυτή η συζήτηση για δαχτυλίδια και μνηστήρες πρέπει να σταματήσει γιατί η παράταξη χρειάζεται κάποιον να την ενώσει και πάλι  για να έχει μέλλον και όχι να διαιρεθεί σε δεξιά και κεντροδεξιά γιατί προς τα εκεί βαδίζει και ένα μεγάλο κομμάτι της είναι απ΄ έξω εδώ και 4 χρόνια.

Το δράμα θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές και στα αποτελέσματα των βουλευτών της Ν.Δ. πανελλαδικά ειδικά στην Α΄ και Β΄ Αθηνών που θα καταποντιστούν από κεντροδεξιούς που παρακολουθούν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκφραστούν.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου