Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χαρδούβελης «απέβαλε» τον Λαζαρίδη από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα!



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου
Καυτό παρασκήνιο και «κόντρα» των κομμάτων της συγκυβέρνησης στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που έχει ξεκινήσει από τις 11:30 στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης προχώρησε σε «αποβολή» του συμβούλου του Πρωθυπουργού,
Χρύσανθου Λαζαρίδη, από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αφού «κάρφωσε» στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ο κ. Λαζαρίδης μετέβη …αιφνιδιαστικά στο Υπουργείο Οικονομικών για να παραστεί στην διαβούλευση με τους δανειστές.
Το νήμα της ιστορίας ξεκινά πριν από πολλές ημέρες, οπότε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρώτησε τον Γκίκα Χαρδούβελη αν στην διαπραγμάτευση με την τρόικα στην Αθήνα θα λάμβαναν μέρος και αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως δεν θεωρεί ορθό να παρίστανται κομματικές αντιπροσωπείες σε μια εθνική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θέση που φαίνεται πως βρήκε σύμφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεδομένου του διαρκούς διαύλου επικοινωνίας των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γκίκα Χαρδούβελη, όχι μόνο πριν αλλά ακόμη και κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Αμέσως μετά από αυτήν την συζήτηση, ενημερώθηκαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι ήταν απεσταλμένοι του ΠΑΣΟΚ στις συναντήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, ότι δεν θα παρίστανται στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα.
Πάντοτε σύμφωνα με πρόσωπα από το περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου, όπως ερμήνευαν, ο Υπουργός Οικονομικών να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την απροειδοποίητη εμφάνιση στο γραφείο του και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα του συμβούλου του Πρωθυπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Η απάντηση που άκουσε ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν «βρείτε τα», ενώ ευθύς αμέσως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε τηλεφωνικά για το θέμα με τον Αντώνη Σαμαρά.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αποχώρησε από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ μισή ώρα αργότερα αποχώρησε και ο έτερος σύμβουλος  του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.
 bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου