Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βαριές κουβέντες της Ντόρας κατά του οικονομικού επιτελείου


Οργισμένη εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι «ακραία και εκτός λογικής η υπερφορολόγηση».
«Είναι τραγικές οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου», επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλής προς τους υπουργούς Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και Ανάπτυξης Ν. Δένδια, και επικαλούμενη στοιχεία της Κομισιόν αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το ελληνικό Δημόσιο έχει φτάσει να καταβάλλει τις πληρωμές εντός 155 ημερών έναντι 55 ημερών που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. και έναντι 30 ημερών που ορίζει ο ελληνικός νόμος και η ευρωπαϊκή οδηγία».

«Με τον τρόπο αυτό, μετά την ακραία και εκτός λογικής υπερφορολόγηση που εξοντώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες φορολογούμενους, το δημόσιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη μείωση της ρευστότητας στην αγορά», προσθέτει η κ. Μπακογιάννη και επισημαίνει πως «η ειρωνεία είναι ότι, πέρα από τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων και η μη περαιτέρω συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία το κράτος ξεχνάει να τηρήσει».

Η βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά τους κ.κ. Χαρδούβελη και Δένδια αν πρόκειται να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, ποιο είναι το ύψος των οφειλών του δημοσίου και αν το ελληνικό δημόσιο πληρώνει το νόμιμο τόκο υπερημερίας μετά την υπέρβαση των 30 ημερών, όπως ορίζει νόμος του 2013.

newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου