Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αύριο η κατεδάφιση των κτισμάτων του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι


Αποκεντρωμένη  διοίκηση να βρεθεί νέος χώρος διαμονής άμεσα για τους Ρομά.

Αύριο τελικά στις 09:00 αποφασίστηκε η κατεδάφιση των 12 κτισμάτων του καταυλισμού των Ρομά ο οποίος βρίσκεται πίσω από το νομισματικοπείο στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Τα 12 κτίρια χαρακτηρίζονται ακατοίκητα από την πολεοδομία και η κατεδάφιση θα γίνει και πάλι ενώπιον του γενικού γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα και του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Ο κύριος Αγγελάκας δήλωσε ότι θα αναστείλει για ορισμένο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και με συνεργασία του δήμου Χαλανδρίου θα γίνουν ενέργειες να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομά κατοικούν παράνομα σε καταπατημένη έκταση στο Χαλάνδρι από το 1970 και για 35 χρόνια καμία αρμόδια κυβέρνηση η τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Χαλανδρίου δεν έκανε ενέργειες για την απομάκρυνση των καταπατητών οι οποίοι αν και δηλώνουν δημότες Χαλανδρίου δεν έχουν πληρώσει ποτέ δημοτικά τέλη καθώς και λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Η καινούργια δημοτική αρχή με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σίμο Ρούσσο είναι αποφασισμένη μετά από τόσα χρόνια αδιαφορίας να λύση αυτό το σοβαρό πρόβλημα μετακόμισης των Ρομά κάτι για το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε θα τον ευγνωμονούν οι δημότες γύρω από την περιοχή του νομισματοκοπείου και του Χαλανδρίου γενικότερα.

newsotherwise.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου