Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας


Διαβάστε την ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού: "Πριν λίγες ημέρες αναγκασθήκαμε να...δημοσιοποιήσουμε το δράμα που ζουν δύο άποροι συμπολίτες μας ως ένα ελάχιστο δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης των ατόμων με βιβλιάριο απορίας, αυτών δηλαδή που το ίδιο το κράτος πιστοποιεί ότι είναι άποροι!

Σήμερα παρουσιάζουμε άλλα δύο παραδείγματα συμπολιτών μας που μέσα στις τόσες δύσκολες καταστάσεις πoυ βιώνουν λόγω ανεργίας και ανέχειας, βιώνουν και καταστάσεις για τις οποίες ενώ υπάρχει Νομοθεσία το Υπουργείο Υγείας, δεν κάνει τίποτα να τους βοηθήσει.

Συγκεκριμένα:

Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για την διήμερη νοσηλεία ενός ανασφάλιστου παιδιού 12 ετών που μεταφέρθηκε τέλος Αυγούστου ως επείγον περιστατικό, μετά από ατύχημα με πολλά θλαστικά τραύματα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο ζητά σήμερα από τους ανασφάλιστους γονείς του παιδιού 600 € ως νοσήλια , εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τονίζουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί βάσει της εγκυκλίου αλλά και των βαρύγδουπων ανακοινώσεων της κυβέρνησης μέσω των συστημικών ΜΜΕ, οι ανασφάλιστοι χρήζουν ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας σε ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο, διαβάστε το ΦΕΚ 1465 που ισχύει από τις 05/06/2014.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ασθενή του ιατρείου μας ο οποίος νοσηλεύτηκε το 2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για αυτή την νοσηλείαχρεώθηκε με 4,500 € , ένα χρέος που μεταφέρθηκε στην εφορία, αφού ο άνθρωπος δεν είχε την δυνατότητα να το πληρώσει. Πριν ένα μήνα, στο ίδιο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον ασθενήεμφυτεύσιμος απινιδωτής, αφού η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφει το ΦΕΚ 1465 (το παραθέσαμε ανωτέρω) και η οικογένειά του αναμένει την «περιβόητη» τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει για να αποφασίσει για την τύχη του ασθενή. Βάσει μαρτυρίας της συζύγου του, η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ (!) μέχρι σήμερα και ήδη έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις πολιτών που αναμένουν την νοσηλεία τους. Με πολύ μεγάλη έμφαση επισημαίνουμε ότι μιλάμε για νοσηλείες ασθενών και σωτήριες ιατρικές πράξεις και όχι απλά επίσκεψη σε γιατρό! Μιλάμε για τις ζωές πολιτών που επιβαρύνεται η κατάστασή τους από την όποια καθυστέρηση και ακόμη πολιτών που σίγουρα θα κινδυνεύουν, όπως κινδύνευε η ζωή του ασθενή μας, γιατί φοβόταν ένα ακόμη χρέος. Ο ασθενής – που έχει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και ενδεχομένως θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς – ζει τώρα με την αγωνία ενός επιπρόσθετου χρέους στην εφορία.

Για τα δύο παραπάνω περιστατικά έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας εδώ και δεκαπέντε μέρες και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να μην εφαρμόζει δικές του εγκυκλίους και να αφήνει τους ανασφάλιστους και ανήμπορους πολίτες στο έλεος της τύχης τους; Πόσοι άραγε πολίτες έχουν φύγει από δημόσια νοσοκομεία γιατί δεν ήθελαν να επωμιστούν με επιπλέον χρέη οι οικογένειες τους και παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα καθημερινά, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν εφαρμόζουν τα όσα έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας;

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)"

tromaktiko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου